Thuis fietsen

Thuis fietsen

Ook jij zit deze dagen thuis, maar wil je wel gezond blijven? Er zijn genoeg manieren om thuis te gaan fietsen. Spinfietsen en fietstrainers zijn de afgelopen dagen enorm populair geworden, maar is dit de enige manier om thuis weer aan een fietstraining te beginnen? We hebben veel opties op een rij gezet om thuis gezond te blijven.

Spinning fiets

De meest populaire fitnessapparatuur voor thuis op dit moment is de spinningfiets. Deze immens populaire indoor workout is vooral populair bij sportscholen, waar tientallen sporters onder leiding van coaches gelijktijdig in groepslessen draaien. Maar wist je dat je ook thuis goed kunt spinnen? Er is een grote verscheidenheid aan spinning-workouts beschikbaar op YouTube en veel soorten thuisspinfietsen worden online verkocht.

Fietstrainer

Heb je al een racefiets in de garage of thuis? U kunt nu naar buiten gaan en fietsen. Houd je afstand en heb je geen symptomen van verkoudheid of koorts, dan wordt vooral binnenblijven aangeraden. Maar je kunt ook binnenshuis verder trainen op een fietstrainer of rollerbank. Met een fietstrainer zet je je huidige racefiets op de fietstrainer en ben je ready to go. Veel interactieve fietsinstructeurs hebben de mogelijkheid om je prestaties vast te leggen en via de app een virtuele route te rijden. Je kunt ook concurreren met vrienden die dezelfde app gebruiken of met anderen op internet. Wil je nou toch graag de natuur in, dan is misschien een elektrische fiets iets voor jou. Door de trapondersteuningen hoef je minder inspanningen te leveren dan normaal fietsen en ben je toch lekker buiten.

Hoe hou je thuis fietsen leuk?

Je kunt meerdere fitnessapparaten met de app verbinden om je gemotiveerd en vermaakt te houden tijdens je fietstrainingen. Je zou bijvoorbeeld een rondje kunnen maken op de kwalitatieve cortina fietsen. Ook kun je via de app je prestaties bijhouden zodat je een goed beeld krijgt van je gezondheid. Er zijn verschillende online workout-afspeellijsten op Spotify en YouTube. Als u bijvoorbeeld aan spinning doet, zoekt u naar spinning-workouts en ontvangt u van uw trainer een verscheidenheid aan workouts met instructie in videovorm. Train je graag zonder afbeeldingen? Je kunt dan zoeken naar spin-workouts op Spotify en ook een andere BPM-afspeellijst (beats per minute) selecteren. Aangezien je binnen moet blijven, moet je niet overtrainen. Zorg voor vaste rustdagen. Je lichaam is misschien niet gewend aan zware training, dus zelfs als binnen zijn afleidend kan zijn, moet je je lichaam verstandig blijven gebruiken.