Wat is beleggen?

Wat is beleggen?

Beleggen is een manier om vermogen op te bouwen en extra inkomsten te genereren door geld te beleggen in activa die naar verwachting rendement zullen opleveren. Middelen zoals aandelen, obligaties en contanten.

Simpel gezegd, beleggen is beleggen. U investeert geld op korte of lange termijn en profiteert daar na verloop van tijd van. Het geld dat u in de spaarpot stopt, is geen investering, omdat u het op elk moment kunt opnemen. Het gaat om gelden die voor u tijdelijk niet beschikbaar zijn, die bijvoorbeeld in aandelen zijn belegd. Beleggen is daarom vooral gericht op diegenen die extra geld hebben om te investeren en niet meteen hoeven te investeren. Er zijn verschillende vormen van beleggen.

Investeer in jezelf

Als u besluit uw eigen geld te beleggen, hoeveel en in welke producten u wilt beleggen, is het belangrijk om te beseffen dat u daarvoor verantwoordelijk bent. Dit betekent dat u verantwoordelijk bent voor de winst, maar ook voor de eventuele verliezen. Als u gaat beleggen, is uw rendement niet gegarandeerd. Daarom is het het beste om de risico’s van tevoren duidelijk te labelen en te bepalen welke u acceptabel en onaanvaardbaar vindt. Deze risico’s zijn afhankelijk van hoe u belegt. Hiervoor is het belangrijk om een ​​profiel te kiezen dat bij jou past. Lees aandachtig en neem de tijd voordat u besluit te beleggen. Bepaal wat u gaat beleggen en lees aandachtig over de risico’s van dit soort beleggingen.

Waarom investeren mensen?

We weten nu wat beleggen inhoudt en waarin u kunt beleggen. Ook zijn wij ons bewust van de verschillende risico’s die hieraan verbonden zijn. Dus wat maakt dat mensen ervoor kiezen om te investeren en niet gaan voor een nieuwe elektrische fiets? Zou het potentiële risico om geld te verliezen mensen er niet van weerhouden hun geld te investeren?

Misschien in sommige gevallen wel, maar aan de andere kant zijn de alternatieven niet erg aantrekkelijk. Wanneer uw geld op de bank staat, met inflatie en lage spaarrentes, kan uw geld een negatief rendement behalen. Het geld dat u belegt, kan op de lange termijn zelfs een positief rendement opleveren. Mensen maken afwegingen en kiezen uiteindelijk voor de meest winstgevende optie. Ook gaan mensen er liever van uit dat ze winst maken in plaats van verlies. Om het risico te minimaliseren, is het belangrijk om je goed onder te dompelen.