De financiële gevolgen van een auto aanschaffen

De financiële gevolgen van een auto aanschaffen

Een auto aanschaffen heeft vaak grote financiële gevolgen. De meeste mensen willen namelijk een mooie auto rijden. Echter zit hier vaak ook een prijskaartje aan. Een nieuwe auto in een keer aanschaffen heeft vaak grote financiële gevolgen. Een nieuwe auto kost meestal boven de € 10.000. Daarnaast daalt de waarde van een auto enorm, vooral als deze ook intensief gereden . Na 5 jaar is een nieuwe auto vaak nog maar de helft waard van de oorspronkelijke prijs.

Afschrijving is niet de enige factor die van invloed is op de financiële gevolgen van het bezit van een auto. Auto’s moeten ook verzekerd worden en dat kost ook geld. Bovendien moeten auto’s regelmatig worden onderhouden en ook dit brengt kosten met zich mee.

Financiering van een auto of tweedehandse auto?

Het is ook mogelijk om de auto te financieren. De rente op de lening is vaak hoog, zodat u elke maand veel geld voor uw auto betaalt. Als u een tweedehands auto wilt kopen, zijn de gevolgen meestal minder ernstig. Tweedehands auto’s zijn vaak veel goedkoper dan nieuwe auto’s. Ook kunt u vaak met de verkoper onderhandelen over de prijs. Een tweedehandse auto is dus gunstiger als je (nog) niet financieel stabiel bent.

Private lease

Veel bedrijven maken ook gebruik van een private lease. Een mooie auto oogt namelijk ook beter voor de klanten waarmee ondernemers te maken hebben. Bij een private lease betaalt u slechts een bepaald bedrag per maand, maar aan het einde van de leaseperiode bent u geen eigenaar van de auto. Je moet dan de sleutels inleveren en een nieuwe auto op private lease krijgen of de auto kopen waar je al een tijdje in rijdt. Dat laatste is vaak duurder dan een nieuwe auto op private lease.

Lease auto’s vergelijken

Een lease auto vergelijken kun je doen op websites zoals Auto-Leasen.nu. Op deze website tref ie auto’s van verschillende leasemaatschappijen. Het voordeel hiervan is dat u snel kunt zien welke auto’s er beschikbaar zijn en wat de kosten zijn. Ook kunt u ervaringen lezen van andere mensen die al een auto hebben geleased. Zo weet u van tevoren wat u kunt verwachten.

Als u een auto wilt kopen, kunt u het beste eerst bedenken of u het zich daadwerkelijk kunt veroorloven. U wilt namelijk niet onnodig in financiële schulden zitten door de aanschaf van een auto.