Trainingen die interessant zijn voor iedereen

Wil jij jezelf blijven ontwikkelen maar weet je niet waarin?

In dit artikel kijken we naar een aantal eigenschappen en vaardigheden die voor iedereen goed zijn om te blijven ontwikkelen. Daarnaast bespreken we ook verschillende opties hoe je hiermee aan de slag kan gaan. Al ben je misschien wel een tijdje klaar met studeren, met leren ben je nooit klaar!

Communicatie

Communicatie is de basis van heel veel softskills en dus ook mega belangrijk. Je kan je communicatieve eigenschappen altijd blijven ontwikkelen en leuker nog, ook altijd direct toepassen, uitproberen en oefenen. Communiceren is zo belangrijk omdat je het altijd en overal gebruikt, iets vragen is communicatie, op een bepaalde manier kijken is communicatie, bijna alles is een vorm van communicatie. Goed kunnen communiceren kan je helpen in je carrière en relaties! Communicatie is een heel breed begrip, het is dus mogelijk om je in een gedeelte ervan te verdiepen als je daar specifiek in wil verbeteren. Wil je bijvoorbeeld meer weten over hoe je iemand zijn gedrag moet lezen, dan kan dat! Overtuigingskracht is ook een onderdeel van communicatie. Om te beginnen zou je een boek kunnen lezen of je volgt een communicatiecursus bij Anker & Kompas bijvoorbeeld.. Er zijn ook veel online cursussen beschikbaar, zelfs op YouTube is er veel gratis content te vinden. De belangrijkste eerste stap is de bewustwording van hoe jij zelf en anderen communiceren!

Gezondheid

Wat ontzettend belangrijk is gezondheid! Denk even na over wat jij belangrijk vindt, wat jij leuk vindt. Je kinderen, je werk, op vakantie gaan? Wat het ook is, als jij niet gezond bent is er weinig tijd en aandacht voor dingen die belangrijk zijn voor jou. Daarom is gezondheid zo belangrijk! We snappen dat niet iedereen er een passie voor heeft, je hoeft er ook niet alles over te weten of een perfecte gezonde levensstijl te hebben. Maar een gezonde basis is ontzettend belangrijk. Probeer je daarom in te leren over de basis van gezonde voeding, dit is niks moeilijks en heel veel waard. Daarnaast zorg je dat je genoeg beweegt. 150 minuten beweging in de week met een iets boven gemiddelde intensiteit. Dat is ongeveer zo zwaar: je kan nog praten maar liever niet. Plus twee keer een vorm van krachttraining in de week. Dat is de basis, meer verdiepen in gezondheid is altijd goed. Het onderwerp is zo groot en veelzijdig dat je er nooit over uitgeleerd raakt!

Mentale gezondheid

Net hebben we het over gezondheid gehad, daar ging het over lichamelijke gezondheid. Ook al is er een duidelijke correlatie tussen  je lichamelijke gezondheid en mentale gezondheid, willen we de tweede toch nog even kort bespreken. Mentale gezondheid is belangrijk om dezelfde redenen. We zien steeds vaker mensen met een burn-out of stress. Dit kan voorkomen worden door te weten waar het door veroorzaakt wordt. Misschien heb je een vakantie nodig of dagelijkse meditatie. Zoek eens op waarvan jij weleens last hebt gehad, vanuit daar kom je snel oorzaken tegen en hoe je deze verhelpt. Soms zijn het hele simpele gewoontes die alles beter maken. Ook hierover is zoveel onderzoek gedaan en ontzettend veel te vinden, genoeg om over te leren!