Tips om verder te groeien in jouw vakgebied

Tips om verder te groeien in jouw vakgebied

Na het voltooien van een opleiding denk je misschien dat je al veel kennis hebt opgedaan. Echter, zodra je begint met werken in de praktijk, realiseer je je dat er nog veel meer te leren valt binnen je vakgebied. Bovendien blijven er voortdurend nieuwe ontwikkelingen opkomen waarvan je op de hoogte wilt blijven. Hieronder vind je een aantal tips om je kennis verder uit te breiden.

Post hbo opleiding

Het volgen van post hbo opleidingen is een manier om door te blijven groeien in je vakgebied. Om een post-hbo opleiding te kunnen volgen, dien je eerst een hbo-bacheloropleiding afgerond te hebben. Hierdoor is een post-hbo opleiding een logisch vervolg op je bacheloropleiding. Bovendien kom je vaak in aanmerking voor het STAP-budget, een subsidie van €1000,- die je kunt gebruiken voor het volgen van een opleiding.

Vind een mentor

Veel mensen hebben de neiging om zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Hoewel dit getuigt van doorzettingsvermogen, kost het ook veel extra tijd en energie die anders besteed had kunnen worden. Het vinden van een mentor is daarom een goede manier om kennis op een efficiëntere manier te vergaren. Vaak kun je al iemand vinden binnen je eigen netwerk, zoals een collega, of kun je iemand zoeken via sociale netwerken zoals LinkedIn.

Doorgroeien binnen het bedrijf

Naarmate je meer kennis opdoet in je vakgebied, word je waardevoller voor een bedrijf. Door in jezelf te investeren, investeer je ook in het bedrijf waarvoor je werkt. Het is daarom belangrijk om inzicht te hebben in de mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling binnen het bedrijf. Door deze mogelijkheden te onderzoeken, kun je gericht kijken naar welke kennis en vaardigheden van belang zijn om je verder te ontwikkelen. Bespreek daarom de doorgroeimogelijkheden met je leidinggevende en vraag naar welke kennis en vaardigheden nodig zijn om deze doelen te bereiken. Met bovenstaande tips kun jij verder groeien in jouw vakgebied!