Hoe breng je jouw website naar een hogere ranking

Hoe breng je jouw website naar een hogere ranking?

Vraag je jezelf ook af hoe jouw website hoger komt in de Google zoekresultaten? Er zijn meerdere manieren om jouw website een hoger te laten ranken in Google. Eén van de best gebruikte methodes is zoekmachine optimalisatie oftewel SEO (Search Engine Optimization) door middel van linkbuilding.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, en helpt je om ‘kosteloos’ hoger te komen in de zoekresultaten van Google . Onthoud dat hoe hoger de website wordt vermeld, hoe meer mensen deze zullen zien. Er zijn drie pijlers als we het over SEO hebben, waaronder: linkbuilding. Linkbuilding kan je zelf uitvoeren, of je kan er voor kiezen om dit te laten doen door gespecialiseerde marketeers. Dit kan je doen door een marketingbureau zoals LEQUAL in te schakelen. Je zal je nu zeker afvragen wat is het verschil tussen SEO en SEA? Dat ga ik je nu uitleggen!

  • SEO staat voor Search Engine Optimization, en heeft te maken met de onbetaalde zoekresultaten. SEA staat voor Search Engine Advertising , en heeft te maken met je betaalde zoekresultaten.
  • Door de SEO methode te gebruiken kom je voor een langere tijd hoger in de google zoekresultaten. Omdat SEA een betaalde vorm van reclame is staat deze er voor een korte termijn op. SEA wordt vaak gebruikt om een campagne te promoten.

Welke voordelen heeft SEO?

Door een hoge positie in de Google zoekresultaten leren meer bedrijven en klanten jouw bedrijf kennen en dit kan voor een hogere omzet zorgen van je bedrijf. Bij SEO kan je ook zelf je focus bepalen, zo heb je zelf de keuze waar je de focus op wil leggen. Door de juiste zoekwoorden te gebruiken krijgt de juiste doelgroep jouw site te zien.

Op deze manier kan linkbuilding en SEO jouw bedrijf een hogere ranking in Google geven!