Hier moet je aan denken bij zakelijk leasen

Hier moet je aan denken bij zakelijk leasen

Voor veel ondernemers en bedrijven is financial lease een fijne mogelijkheid. Het zorgt ervoor dat het makkelijker is om grote aankopen te doen. Denk maar aan het kopen van grote apparatuur of een bedrijfsauto. Ondernemers hebben zo een betere cashflow, minder rente kosten en flexibiliteit om een grote aankoop af te betalen. Echter, is het belangrijk dat er met een aantal zaken rekening wordt gehouden bij het afsluiten van een zakelijk lease contract. Sta jij op het punt om een beroep te doen op een zakelijke lease? En wil je weten waar je precies rekening mee kunt houden? Dan zullen wij je hier meer over vertellen in dit artikel!

Verschillende vormen van zakelijk leasen

Door voor zakelijk leasen te kiezen, kun je de kosten van het bedrijf verlagen. Je hoeft niet een bedrag in een keer te betalen, maar in plaats daarvan kun je een grote investering doen en de kosten in maandelijkse termijnen te betalen. Houd er rekening mee dat er verschillende vormen van zakelijk leasen zijn. Denk maar aan opties die variëren van operationele lease tot financial lease. Kies je voor financial lease? Dan kun je hier een prachtige bedrijfsauto mee aanschaffen. Hiervoor kun je jouw financial lease berekenen, zodat je weet waar je aan toe bent.

De kosten van zakelijk leasen

Zoals eerder besproken, is financial lease een vorm van zakelijk leasen en is het belangrijk om hier een berekening voor te maken. Om dit zo effectief mogelijk te doen, kun je enkele stappen doorlopen. Ten eerste is het belangrijk om de aankoopprijs van de auto in te vullen. Vervolgens kun je jouw gewenste financiële samenstelling in kaart brengen. Hierbij kun je zelf bepalen hoe hoog de bedragen van de aanbetaling en het slottermijn zal zijn. Daarnaast zul je ook de looptijd van de lease moeten bepalen en wat het maandbedrag zal zijn. Ben je tevreden met het maandbedrag? Dan kun je jouw lease offerte gratis aanvragen. Houdt er rekening mee dat er bij andere vormen van zakelijk leasen ook kosten bij kunnen komen. Denk aan kosten, zoals administratiekosten, onderhoudskosten en eventueel de kosten van een leaseregeling.

Voorwaarden van zakelijk leasen

Het is belangrijk om na te gaan wat de voorwaarden van de desbetreffende zakelijke lease zijn, omdat dit bij ieder contract anders is. Bij financial lease is het bijvoorbeeld zo dat het niet meer dan 20.000 kilometer gereden mag hebben, voordat jij het aanschaft. Daarnaast mag het niet ouder dan 12 jaar zijn nadat de lease eindigt. Het belangrijk dat je de afspraken nakomt, ongeacht de vorm van zakelijke lease. Op deze manier kun je zonder problemen de economische eigenaar van het desbetreffende product blijven. Kortom, door een beroep te doen op zakelijk leasen kun je in je bedrijf investeren, zonder dat je daar meteen veel geld voor uit hoeft te geven. Het is goed om te weten dat er verschillende soorten varianten van zakelijk leasen zijn, zoals operational en financial lease. Kies je voor financial lease? Dan kun je daar een gloednieuwe bedrijfsauto voor aanschaffen en het aankoopbedrag in termijnen betalen. Houd er rekening mee dat elke vorm van zakelijk leasen anders is en dat je je aan de afspraken houdt.