De voordelen van een creditcard

In de bankwereld is een creditcard een van de meest voorkomende instrumenten. Er zijn zoveel mensen die hem over de hele wereld gebruiken. De meeste banken bieden je namelijk een gratis kredietkaart aan als je transactie op je bankrekening een bepaald drempelbedrag heeft bereikt. Dit betekent dat de bank je vertrouwt en bereid is je een lening met een bepaalde limiet te verstrekken in de vorm van een creditcard. Je mag het aanbod weigeren, maar het is niet aan te raden omdat er veel voordelen zijn die je met een creditcard kunt hebben. De voordelen van een creditcard zijn als volgt.

Verbeteren van je bestedingspatroon

Het eerste voordeel dat je van een creditcard kunt hebben, is dat je je bestedingspatroon kunt verbeteren met een creditcard. Een creditcard maakt het gemakkelijker om geld uit te geven dan contant geld. Zelfs als je de wilskracht hebt om te voorkomen dat je geld uitgeeft, is een creditcard echter nog steeds gevaarlijk voor mensen met weinig zelfbeheersing, omdat het de kans vergroot dat ze schulden maken. Als je zelfbeheersing echter sterk is en je nooit een saldo op je creditcards wilt hebben, kun je altijd je creditcardsaldo afbetalen voordat de rente begint om zo het betalen van rente kosten te vermijden. Dit wordt nog beter met een goedkope creditcard, want zelfs als je de rente moet betalen, zal deze veel minder belangrijk zijn dan die van leningen die je aangaat zonder creditcards.

Creditcards bieden gemak

Het tweede voordeel van een creditcard is gemak. Je kunt je kaart gebruiken om dingen te betalen waar contant geld of een pinpas onhandig zou zijn. Je bent vast wel eens in een situatie terechtgekomen waar er geen geldautomaat of bank was. Trouwens, je hebt vast ook wel eens haast gehad en wilde je geen tijd verspillen aan het stoppen bij een geldautomaat. In dergelijke situaties is het gemakkelijk om je kaart te gebruiken op vrijwel elke plaats waar creditcards worden geaccepteerd, van supermarkten en benzinestations tot bioscopen en warenhuizen. Bovendien bieden sommige winkels zelfs kortingen als je je kaart gebruikt in plaats van contant of per pin. Ben je iemand die graag op kortingen jaagt, dan komt het hebben van een creditcard in je portemonnee echt van pas.

Beloningen via je creditcard

Het derde voordeel van creditcards is dat ze je beloningen geven. In tegenstelling tot contant geld of je pinpas, waarmee je alleen het item krijgt waarvoor je hebt betaald, kan een creditcard je zelfs belonen met punten of speciale aanbiedingen voor elke aankoop die met je kaart wordt gedaan. De juiste creditcard kan beloningen verdienen, zoals gratis vluchten, gratis hotelovernachtingen en zelfs gratis eten. Dit voordeel komt van pas als je op vakantie gaat. Dergelijke aanbiedingen vind je als je je creditcard vrij vaak gebruikt.

Ze bieden veiligheid

Het laatste voordeel van een creditcard is veiligheid omdat creditcards ingebouwde fraudebescherming hebben. Als iemand je kaartgegevens steelt en aankopen doet, ben je door de Fair Credit Billing Act beschermd tegen aansprakelijkheid voor frauduleuze kosten. Dus als er zoiets ergs gebeurt, hoef je het alleen maar aan je creditcardmaatschappij te melden. Als het frauduleuze gebruik van de kaart wordt bewezen, hoef je niet te betalen voor de transactie die door de dief is gedaan.